
מתחם יצחק שדה בתל-אביב הוא פרויקט של התחדשות עירונית בין הרחובות מנחם בגין, המסגר, יצחק שדה ורח’ חסן עראפה. המתחם כולל 14 מגדלים בשימושים מעורבים, כאשר במרכזם מוקם פארק שאליו תפנה קומת המסחר של הפרויקט.
הפארק יהיה פתוח לציבור הרחב, ויכלול טיילת היקפית, רחבות מרוצפות לשהייה, אזור משחקים, בריכה אקולוגית וטבעת חורש. בפארק, שנבנה במרכז עירוני, ישולבו צמחי ארץ ישראל וצמחי תרבות – עצי נוי, עצי פרי, שיחים, צמחים רב שנתיים וחד-שנתיים.
בין היתר ישולבו בפארק עצי אלון, אלה, אלה סורית, מיני אזוביון, גאופיטים ועוד. אחד היתרונות של הפארק הוא איגום מי הנגר (מי הגשמים) לבריכה אקולוגית, כאשר רק עודפים עוברים למערכת הניקוז המקומית.
בתכנון הפארק ניתן דגש לאוכלוסיית בעלי החיים, שתתגבש בפארק. מיני ציפורים ויונקים, חרקים ופרפרים, זוחלים ודו-חיים, דגים ואוכלוסיית הבריכה.
הפארק תוכנן על ידי אדריכל הנוף ליאור לווינגר מסטודיו אורבנוף. תכנון הצמחייה נעשה בשיתוף מומחה הטבע העירוני עמיר בלבן. הפארק מוקם מעל חלל תת קרקעי שבו חמש קומות חנייה, וגם לא מעט תשתיות משותפות לבניינים שבהיקף.
זו דוגמא נהדרת לחשיבה מקדימה ותכנון מקצועי, שכנראה יובילו גם לביצוע מעולה, שכן מי ששם דגש על התכנון מוקפד ומקצועי, סביר להניח שייתן דגש גם לביצוע מדויק תוך פיקוח מוקפד.
תושבי כוכב יאיר – צור יגאל השייכים לקהילת שוחרי ערכי הטבע והסביבה רק יכולים לקנא בתושבי רשויות ששמות דגש תכנון וביצוע מקצועיים ומדויקים.


“הלוואי עלינו תפיסה כזו”, כתב אחד משוחרי הסביבה לחבריו.
“קשה מאוד להגיע לרמה מקצועית גבוהה, כאשר הרשות המקומית מתנהלת בחוסר מקצועיות בסיסית” ענה לו חברו, והמשיך – “זה מתחיל באיוש משרות בכירות באנשים, שאינם מתאימים, היות והם חסרי כישורים, ישע, ניסיון ויכולת. זה ממשיך בעריצותו של ראש המועצה, שגורם למעט בעלי המקצוע, לוותר על ערכים מקצועיים מתוך פחד ויראה. את התוצאה אנו רואים בשטח, עם תקציבים רבים שמבוזבזים בחוסר מקצועיות.”
תושב אחר, שעוקב מקרוב אחר התנהלות המועצה המקומית בראשות יובל ארד כתב:
“כל אחד מהפרויקטים שנעשו בארבע השנים האחרונות יכול היה להיעשות בצורה הרבה יותר טובה, תוך ניצור יעיל יותר של כספי הציבור. אבל איכות ויעילות אינם מדדים בשיקוליו של ראש המועצה, שכל תשומת לבו נתונה לפרסום, יחסי ציבור ומדד הפופולריות בפייסבוק.“