שבילי האופניים בישוב מעולם לא טופלו, תוחזקו או שוקמו. התוצאה הייתה התפוררות והתבלות האספלט, צמיחה
פראית של צמחייה פולשת בצדי השבילים ותקלות חוזרות בתאורת הרחוב.
לפני מספר שנים הוחלפו פנסי התאורה בצדי שבילי האופנים, מפנסי כספית שהפיצו אור היקפי, לפנסי לד שמפיצים אלומת אור ממוקדת מתחת לפנס. התוצאה היא אזורים מוארים מתחת לפנסים, ואזורים אפלים בין הפנסים.
לשיקום השבילים המתפוררים נדרש שיקום יסודי ומעמיק
בסתיו 2022 יזמה המועצה המקומית כוכב יאיר – צור יגאל, בראשות יובל ארד, פרויקט לשיקום שבילי האופנים. התקציב לפרויקט התקבל מתאגיד המים, כפיצוי על נזקים שהתאגיד גרם בישוב במסגרת עבודות להחלפת צנרת המים.
התקציב שהתקבל מהתאגיד היה מוגבל, ולא הספיק לשיקום יסודי ומעמיק של כל השבילים. אולם המועצה והעומד בראשה רצו מאוד להעצים את הפרויקט, וליצור מצג של פרויקט גדול ומקיף.
מה עושים?
משקמים בכל אחד משבילי האופנים בישוב קטע קצר, ומספרים לציבור ששוקמו הרבה שבילים.
אולם זו הייתה הבעיה הקטנה. הבעיה הגדולה היא הביצוע הרשלני, היעדר הפיקוח והנזק שפרויקט השיקום גרם לסביבה.
לאורך האזורים ששוקמו נותרה פסולת רבה, שאריות אספלט גרוס ואספלט טרי. עצים רבים, ביניהם עצים שמתנדבי קבוצת הנוטעים נטעו, נפגעו. אחדים מפנסי התאורה סובבו, והם אינם מאירים את השבילים.
אבל השיא, שממנו אפשר ללמוד עד כמה המועצה הזו אינה יודעת לנהל פרויקטים, נמצא בסוף הקטע המשוקם שבין המנהרה, שעוברת מתחת לשדרת דרך הארץ, לבין רחוב ההר.
בסוף הקטע ישנו גשרון מעל תעלת לניקוז מי הגשמים. בעת סלילת השביל המקורי הוטמן מתחת לשביל, שעובר מעל הגשרון, כבל חשמל, שמקשר בין פנסי התאורה שנמצאים משני צדי הגשרון.
בעת פרוק השביל הישן הכבל המקשר נקרע ונהרס. אלא שכבל חדש לא הוטמן במקומו מתחת לשביל החדש. כעת הכבל מונח על השביל ובהמשך “מטייל” לו על העצים.
ניהול מקצועי, פיקוח על עבודת הקבלן ובעיקר אכפתיות של הממונים במועצה המקומית, היו מונעים את התקלות הללו ומובילים לפרויקט מוצלח.